Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies.

App kaart bij reisadvies Filipijnen

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit de Filipijnen? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in de Filipijnen gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in de Filipijnen

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Filipijnen de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen

Om verspreiding van de COVID-19 virusvariant te voorkomen, heeft de lokale overheid strenge inreismaatregelen ingevoerd.

Op dit moment is het niet mogelijk om zomaar de Filipijnen in te reizen. De regels die bepalen wie het land in mag reizen, veranderen regelmatig. Neem daarom altijd vooraf contact op met de Filipijnse ambassade in Den Haag om te vragen of u het land in kan reizen, ook als u al een geldig visum heeft. In sommige gevallen is het ook nodig om officiële toestemming te hebben de Filipijnen in te mogen reizen, ondanks dat u al een geldig visum heeft.

Lees hier wie mag inreizen en hoe de procedure loopt bij aankomst in de Filipijnen zodat u hiermee rekening kan houden. in de Filipijnen zodat u hiermee rekening kan houden. 1 van de vereiste maatregelen is dat u een reservering in één van de aangewezen quarantaine-hotels moet hebben gemaakt voorafgaand uw vertrek. Lees de actuele informatie over de quarantainehotels op deze website (informatie in het Engels). Informatie over quarantainehotels rondom Clark en rondom de hoofdstad Manilla kunt u ook lezen op deze websites: Clark en Manilla .

Filipijnse staatsburgers en over-seas workers (OFW) mogen nog wel het land in maar moeten bij aankomst verplicht 14 dagen in een door de overheid aangewezen locatie in quarantaine, ook als zij bij aankomst negatief getest worden op COVID-19.

Er zijn ook andere reisbeperkingen zoals: 

  • Personen onder de 15 en boven de 65 jaar mogen niet op straat zijn.
  • Zich verplaatsen binnen de hoofdstad Manilla en de randgebieden mag alleen voor werk en noodzakelijke boodschappen.
  • Reizen binnen de Filipijnen is beperkt mogelijk en vaak alleen met toestemming van de lokale overheid.
  • Houd er rekening mee dat steden en eilanden de toegang voor reizigers onverwachts kunnen sluiten.

Meer informatie over tijdelijke maatregelen en toegang tot de Filipijnen voor reizigers kunt u lezen op de website van het Filipijnse Department of Foreign Affairs (informatie in het Engels).

Coronamaatregelen in de Filipijnen

Volg de adviezen op van de lokale autoriteiten. De politie en het leger hebben bevoegdheden te controleren op het navolgen van de coronamaatregelen. Als het nodig is kunnen zij personen arresteren.

Informatie van de Filipijnse overheid over het coronavirus kunt u vinden op de website van het Filipijnse ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Knokkelkoorts

Vooral tijdens het regenseizoen (mei-november) komt er veel dengue/knokkelkoorts voor in de Filipijnen. Informeer u over eventuele epidemieën in de Filipijnen en aanbevolen vaccinaties.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in de Filipijnen te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook voor u: