White Beach, Boracay en El Nido, Palawan staan respectievelijk op 2e en 9e plaats in Condé Nast’s Traveler’s 25 beste eilandstranden ter wereld: 2020 Readers ‘Choice Awards-lijst.

De opname van deze twee juweeltjes in de jaarlijkse Readers ’Choice Awards van de prestigieuze reispublicatie, is een pure erkenning van hun ongeëvenaarde schoonheid en uniek diverse bronnen.

“We willen de reizigers bedanken die op onze bestemmingen hebben gestemd. We halen inspiratie uit deze warme ontvangst en het solide vertrouwen van onze tevreden klanten. Aangezien onze bestemmingen geleidelijk heropenen met gezondheids- en veiligheidsmaatregelen, zullen we onze inspanningen voor instandhouding en bescherming van deze gebieden voortzetten ”, aldus secretaris Bernadette Romulo-Puyat van DOT.

“Boracay is een screensaver die tot leven is gebracht, met oogverblindend wit zand, zo helder-je-kunt-je-je-tenen-zien-water en een weelderige jungle-achtergrond, beschikbaar voor iedereen die bereid is om de reis te maken. Vroeger lag het eiland onder de radar met één van de mooiste stranden ter wereld – maar het geheim is bekend. Nu is het vijf kilometer lange White Beach, met zijn grotten en restaurants aan het strand (en nachtleven), de drukste strook zand ”, schreef Caitlin Morton van Conde Nast.

Over El Nido schreef Morton: ‘Schokkend genoeg blijft Palawan gestaag onder de radar, ook al blijft het hoog scoren in onze Readers’ Choice Awards. Alleen al in El Nido vind je ongeveer 50 witte zandstranden – het is onmogelijk om er maar één te kiezen – die allemaal rond dramatische kalksteenformaties liggen en het fijnste en witste zand hebben dat je ooit zult zien. Het water is zo verblindend blauw dat de Caribische Zee er in vergelijking troebel uitziet. En de zonsondergangen? Ze zullen je voor het leven ruïneren. Beschouw jezelf als gewaarschuwd. “

Zowel Boracay als El Nido staan ​​open voor binnenlandse toeristen afkomstig uit GCQ- en MGCQ-gebieden met gezondheids- en veiligheidsprotocollen, die u kunt vinden op www.philippines.travel/safetrip of download de Travel Philippines-app op app.philippines.travel

Als middel om binnenlandse reizen betaalbaarder te maken, moedigt het DOT, via de Tourism Promotions Board (TPB), binnenlandse toeristen aan om gebruik te maken van de voor 50 procent gesubsidieerde RT-PCR-tests. Het programma, in samenwerking met de University of the Philippines – Philippines General Hospital (UP-PGH) en het Philippine Children’s Medical Center (PCMC), verlaagt de testkosten tot respectievelijk P900 en P750. Ga naar https://www.tpb.gov.ph/rtpcrphtravel/ om je aan te melden.

Bron : DOT

Ook voor u: