Buitenlandse reizen zijn een risico voor de verspreiding van het COVID-19 virus. Ook kunnen landen plotseling maatregelen nemen die binnenkomst en/of vertrek moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET naar het buitenland te reizen tenzij strikt noodzakelijk.

Van 30 december tot 15 januari 2021 is het niet mogelijk om vanuit Nederland naar de Filipijnen te reizen. Reizigers uit Nederland die al in transit zijn op 28 of 29 december en aankomen op 30 december mogen nog wel het land in maar moeten verplicht 14 dagen doorbrengen in een door de overheid aangewezen quarantaine faciliteit. Wilt u Nederland inreizen vanuit de Filipijnen? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 testuitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig, internationale trein- of busverbinding of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Na een verblijf in de Filipijnen gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Bijgaande kaart wordt geactualiseerd, afhankelijk van de ontwikkelingen. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

App kaart bij reisadvies Filipijnen

Ook voor u: