De duikplekken van de Filipijnen en Intramuros sleepten opnieuw lof in de wacht bij de 27e World Travel Awards. Deze erkende de Filipijnen als ‘s werelds toonaangevende duikbestemming en Intramuros als ’s werelds toonaangevende toeristische attractie in 2020.

“We zijn ongelooflijk dankbaar voor de erkenningen die zijn gegeven aan de prachtige duikplekken van de Filipijnen en de prachtig gerestaureerde erfgoedsite van Intramuros bij de 27e World Travel Awards. We zullen doorgaan met het promoten van duurzaam, inclusief en toerisme van wereldklasse, vooral nu we onze attracties langzaam weer openstellen voor meer binnenlandse toeristen ”, zei minister van Toerisme Bernadette Romulo-Puyat.

Het is de tweede keer dat de Filipijnen ’s werelds toonaangevende duikbestemming winnen, met acht (8) verschillende duikbestemmingen zoals de Azoren-eilanden, Bora Bora, Frans-Polynesië, Kaaimaneilanden, Fiji, Galapagos-eilanden, Groot Barrièrerif, Australië, Malediven, en Mexico.

Ondertussen is het de eerste keer dat Intramuros ’s werelds toonaangevende toeristische attractie wint en vijftien (15) verschillende attracties verslaat, zoals de Akropolis van Griekenland, Burj Khalifa van Dubai, het Grand Canyon National Park van de VS, de Kilimanjaro van Tanzania en de Taj Mahal van India , onder andere.

DOT heeft ook het duiktoerisme erkend als een van de belangrijkste gebieden voor positieve groei in de industrie, waaronder een groter aantal bezoekers, langere verblijfsduur en hogere inkomsten uit toerisme.

De Filipijnen herbergen de hoogste concentratie van koraalrifleven en een verscheidenheid aan mariene soorten op de wereldberoemde duikplekken, zoals het natuurpark Tubbataha Reefs in Palawan, het natuurpark Apo Reef in Mindoro en het eiland Apo in Dumaguete, onder andere. .

Batangas heropende onlangs zijn duiklocaties in Anilao voor recreatief duiken, onder voorbehoud van een negatief COVID-testresultaat voor vertrek en andere minimale gezondheids- en veiligheidsnormen.

Ook voor u: