Ilocos Norte, beroemd om een ​​verscheidenheid aan attracties, waaronder een panoramisch uitzicht op de oceaan, een adembenemend windmolenpark, barokke architectuur en avonturen in de zandduinen, opent op 15 oktober zijn deuren voor meer toeristen uit de rest van Luzon.

“We zijn opgetogen met de beslissing van gouverneur Manotoc om eindelijk bezoekers uit Luzon in Ilocos Norte te verwelkomen, zelfs degenen die uit gebieden komen die nog steeds onder algemene gemeenschapsquarantaine (GCQ) vallen. Het succes van de provincie bij het beheer van het aantal COVID-19-gevallen, en niet te vergeten een scala aan culturele bezienswaardigheden, natuurlijke attracties en leuke activiteiten, maken het echt de lange rit waard voor mensen die op zoek zijn naar een remedie voor hun cabinekoorts, “Minister van Toerisme Bernadette Romulo-Puyat zei.

Om Ilocos Norte te helpen bij het effectief volgen van de bewegingen van het aanvankelijke streefaantal van 50 toeristen per dag, kondigde de chef toerisme aan dat de DOT een bezoekersbeheersysteem voor de provincie zal introduceren, vergelijkbaar met het Visitor Information and Travel Assistance of VIS.I.T.A-platform het verstrekt aan Baguio City, via de Tourism Promotions Board (TPB).

“Nu de pandemie en het virus nog steeds onder ons zijn, beseft de DOT hoe belangrijk het is om het volledige potentieel van digitale of ‘contactloze’ technologie te benutten om transmissies te voorkomen nu het binnenlandse toerisme heropend wordt. In het geval dat een COVID-19-positieve toerist erin slaagt voor elk van de toeristische bestemmingen van het land, moet het traceren van contacten snel en naadloos zijn, “zei Puyat.

De DOT zal steun blijven verlenen aan de provinciale overheid door ervoor te zorgen dat de noodzakelijke gezondheids- en veiligheidsprotocollen strikt worden gehandhaafd in toeristische sites, hotels en andere toeristische instellingen die toeristen uit Luzon willen huisvesten.

“Vanaf vandaag heeft de DOT certificaten van bevoegdheid afgegeven aan in totaal 208 hotels en resorts in Ilocos Norte. Via ons regionale kantoor zullen deze instellingen regelmatig worden gecontroleerd op naleving van gezondheids- en veiligheidsnormen”, legt Puyat uit.

Ondertussen herinnerde het hoofd toerisme er ook aan toeristen die de provincie wilden bezoeken om de protocollen van de provincie voor reizigers te respecteren en te volgen. “Denk eraan, test voor vertrek. Een negatief RT-PCR-resultaat is vereist binnen 48 uur vóór binnenkomst in de regio. We raden reizigers aan om uit voorzorg thuis te blijven vanaf het moment dat u de vereiste RT-PCR-test ondergaat tot aan het reisschema. Draag je maskers, gezichtsschermen en oefen fysieke afstand in het openbaar, “zei Puyat.

“Het succes van de verschillende plannen voor de toeristische corridor die in het hele land worden onderzocht, zal sterk afhangen van de synergie tussen de overheid, de particuliere sector, toeristen en bewoners. Hoe eerder we dit lokaal bereiken, hoe eerder we kunnen hopen een vergelijkbare strategie met andere landen met weinig of geen COVID-19-gevallen, “zei ze.

Bron : DOT

Ook voor u: