Aan de weg tussen Davao City en Mati ( provincie Davao Oriental op het eiland Mindanao) ligt The Sleeping Dinosaur. Dit is een (schier)eiland die de vorm heeft van een slapende dinosaurus. Je kunt hier de Dino Trail volgen.

Bovenaan de weg is het mogelijk foto’s te nemen vanaf het viewdeck. Het biedt een schilderachtig uitzicht op Sleeping Dinosaur-eiland.

Maar mooier is het om naar Barangay Dawan te rijden en vandaar uit de Sleeping Dinosaur te bedwingen. Tijdens de wandeling zijn de bergketens van Davao Oriental zichtbaar, kijk je naar de mangroven aan de voet van de dinosaurus, naar het heldere water van Pujada Bay en zie je Mati liggen.

Meer bijzonder is om dit heel vroeg in de ochtend te doen, zodat je de zon ziet opkomen. Tevens heeft dit het voordeel dat het nog niet zo warm is, aangezien er weinig beschutting is tegen de zon tijdens het wandelen.

Trek bij voorkeur wel een beetje goede schoenen aan in plaats van slippers. Alhoewel er een goed pad loopt kan deze erg glad zijn, zeker als het geregend heeft. Bezoek de Sleeping Dinosaur bij voorkeur niet in het regenseizoen.

Tips en aandachtpunten

  • De zon te zien opkomen vanaf dit punt is fantastisch
  • Vergeet je niet jezelf goed in te smeren, er is geen beschutting
  • Volledig het pad heen en weer wandelen kost circa 1,5 uur
  • Draag liever geen slippers, maar goede schoenen.
  • Het pad is niet echt geschikt voor minder-validen.

sunrise sleeping dinosaur
Zonsopgang Sleeping Dinosaur
20180131_053943
Barangay Dawan

Ook voor u: