Wie kent Boracay nog niet ? Het kleine tropische eiland (7 kilometer lang, 1 km breed) is omgeven door paradijselijke zandstranden en helderblauwe wateren, noord-westelijk gelegen van  Panay Island. Dit is een van de grotere eilanden van de Filipijnen, onderdeel van de eilandengroep genaamd Visayas.

Boracay gaat voor strandkenners mee met de beste stranden in meer populaire bestemmingen zoals het Caribisch gebied en de Stille Zuidzee, evenals Thailand, Maleisië en Indonesië. Bent u een liefhebber van watersporten en activiteiten zoals zeilen, windsurfen, snorkelen, duiken en jetskiën? Dan is Boracay zeker een eiland waar u geweest moet zijn.

Overtoerisme

Boracay heeft te lijden gehad onder overtoerisme met een berucht nachtleven en grote problemen met het milieu. De regering heeft in 2018 het eiland voor zes maanden gesloten om deze een grote verbouwing te geven tot een “vernieuwd” en verbeterd Boracay.

Zo is er nu een maximum aan het aantal toeristen op het eiland. Je moet een hotel vooraf hebben geboekt voordat ze je op de boot naar Boracay laten stappen. Er wordt niet gegeten of gedronken op het strand, niet gerookt, niet gedanst in het vuur en geen commerciële zandkastelen.

Schonere stranden zonder vervelende obstakels, een bredere hoofdweg, nieuwe trottoirs, betere afwateringen en meer e-trikes. De eilandbewoners hebben gezamenlijk een groen beleid ontwikkeld, waarbij iedereen, van resorteigenaren tot paraw (inheemse zeilboten) schippers, de nieuwe identiteit van Boracay gebruikt voor duurzame toeristische ontwikkeling.

Bekijk ook:

Kalibo International Airport (KLO)

Dit vliegveld is gelegen op circa 1,5 uur reizen van Boracay in de Filipijnse provincie Aklan op het eiland Panay nabij de provinciehoofdstad Kalibo.

Zoek en boek uw vliegtuigticket

Zoek en boek uw transport van Kalibo naar Boracay:

Ook voor u: