Het ministerie van Volksgezondheid (DOH) bevestigde vrijdag (13 maart 2020) 12 nieuwe gevallen van coronavirus 2019 (Covid-19) in de Filipijnen, wat het totaal op 64 brengt.

Van de 12 extra gevallen zijn er drie opgevangen in de Medical City en twee in het St. Luke’s Medical Center-Global City.

Anderen zijn opgenomen (2) in het Ortigas-ziekenhuis en het gezondheidscentrum en één in het Makati Medical Center, Cardinal Santos Medical Center, University of the East Ramon Magsaysay Memorial Medical Center, Marikina Valley Medical Center en Bataan St. Joseph Hospital en Medisch Centrum.

Vier van de patiënten zijn Filipino’s, terwijl de overige acht nationaliteiten nog steeds moeten worden vastgesteld.

De DOH en de ingezette surveillanceteams zijn, in samenwerking met de betrokken lokale overheidsinstanties, nu bezig met het verzamelen van informatie en het traceren van contacten over de nieuwe gevallen.

Ook voor u: