UPDATE 1 maart 2020: als gevolg van het coronavirus is het winkelfestival uitgesteld.

Het ministerie van Toerisme (DOT) en partner winkelcentra en -verenigingen hebben bekendgemaakt dat alles klaar is voor “The Philippine Shopping Festival 2020”.

Het allereerste winkelfestival op de Filipijnen, het 2020 Filipijnse winkelfestival vindt plaats van 01 tot en met 31 maart 2020 in Metro Manila, Agusan Del Norte, Antique, Bacolod, Baguio, Bataan, Bicol Region, Bukidnon, Bulacan, Butuan City, Cagayan De Oro, Cagayan Valley, CALABARZON, Camarines Sur, Capiz, Cebu, Davao, Ilocos Norte, Iloilo, Lanao Del Norte, Legazpi City in Albay, Leyte, Misamis Oriental, Negros Occidental, Negros Oriental, Nueva Ecija, Palawan, Pampanga, Pangasinan , South Cotabato (General Santos City) en Zambales (Olongapo City).

De DOT zei dat men hiermee het land wil positioneren als een bestemming waar winkelen leuk, uniek en betaalbaar is. Gebaseerd op het bezoekersonderzoek van DOT in 2018 is met 38 % winkelen de meest voorkomende toeristische activiteit in het land.

“Het is niet moeilijk om te zien dat het verhogen van de winkelervaring een lange weg heeft te gaan om de aantrekkelijkheid van onze toeristische bestemmingen over de hele Filipijnen te vergroten, of het nu onze grote steden zijn of in onze prachtige provincies. We hebben dit erkend in het Nationaal Toerisme Ontwikkelingsplan van 2016-2022, waar vrije tijd, entertainment en winkeltoerisme een van de 10 producten is die we de komende jaren verder willen ontwikkelen ”, zei toeristisch secretaris Bernadette Romulo-Puyat tijdens de aankondiging van het officiële partnerschap op het hoofdkantoor van DOT in Makati.

Puyat verzekerde ook dat ‘Er is plezier in elke vondst’ voor de duur van het winkelfeest, omdat de uitverkoop een verscheidenheid aan Filipijnse producten bevat.

“Lokaal kopen helpt onze ambachtslieden en industrie, evenals hun gemeenschappen; nog belangrijker, het helpt onze cultuur, tradities en Filipijnse manier van leven te behouden,” voegde ze eraan toe.

Tijdens het winkelfeest kunnen zowel buitenlandse als lokale toeristen 15 procent tot 70 procent korting verwachten op vele spannende Filipijnse producten, waaronder eten en dineren, sieraden en mode, ambachten, meubels en decor, en beauty- en wellnessproducten, waardoor winkelen een integraal onderdeel van de routes van bezoekers.

Reizigers kunnen ook zoeken naar betaalbare vliegtarieven en goedkopere hotelaccommodaties voor de promotieperiode.

#FunFinds2020 is de officiële hashtag.

“We nodigen alle toeristen uit om ‘deel uit te maken van het plezier’ door de Filipijnse Shopping Sale 2020 in maart te ondersteunen. We kijken er ook naar uit om dit een jaarlijks evenement op de evenementenkalender van de natie te laten worden,” zei Puyat.

Geïnteresseerde consumenten kunnen genieten van de winkelverkoop via deelnemende winkelcentra zoals Araneta Group, Ayala Land Malls, Inc., Duty Free Philippine Corporation, Filinvest Land Inc., Greenfield Development Corporation, Vista Malls, Megaworld Corporation, Oritgas Land, Power Plant Mall, Robinsons Land Corporation, Rustan Commercial Corporation, Shangri-La Plaza Corporation, SM Supermalls, and Stores Specialists, Inc.

Verenigingen die het evenement ondersteunen zijn de Hotel Sales and Marketing Association, de Philippine Franchise Association, de Philippine Owners Association Inc., de Philippine Retailers Association, de Philippine Tour Operators Association, de Philippine Travel Agencies Association en het toeristisch congres van de Filippijnen.

Luchtvaartmaatschappijen zoals Philippine Airlines, Cebu Pacific Air, Air Asia, Air Carriers Association of the Philippines zullen vliegtickets tegen korting aanbieden om binnenlands toerisme aan te moedigen.

“Dit ambitieuze project, ontworpen om de toeristische uitgaven in het land te verhogen, zou niet mogelijk zijn geweest zonder de volledige steun en medewerking van de nationale exploitanten, winkeliers, franchisenemers, hotel- en touroperators en reisbureaus,” voegde Puyat toe .

Ondertussen herhaalde president Rodrigo Roa Duterte de ondersteuning van de regering bij het Filipijnse toerisme. Minister van Toerisme Puyat bevestigde dat de president de grote eilanden in het land rond zal gaan, inclusief, maar niet beperkt tot Boracay, Bohol en Cebu, om toeristen en de lokale bevolking te laten zien dat het veilig is om de Filipijnen rond te reizen.

Bron : DOT

Ook voor u: