Om bijzondere, gezonde en lekkere landbouwproducten (zoals biologische rode, bruine en zwarte rijst, kokosnootproducten, kruidenthee, bananenchips, biologische muscovado rietsuiker en kokosbloesemsuiker) uit de Filipijnen op de Nederlandse markt te brengen werd in 2012 de Stichting LOOP opgericht.

Door eerlijke prijzen aan de boeren te betalen wil de Stichting LOOP bovendien een steentje bijdragen aan armoedebestrijding. Het mes snijdt hiermee dus aan twee kanten.

De producten worden geleverd door boeren, fair trade organisaties, kleine bedrijven en coöperaties waar LOOP een langdurige werkrelatie mee heeft. Door hun producten voor een eerlijke prijs te kopen, ondersteunt LOOP deze kleinschalige organisaties in het verder ontwikkelen van hun producten en productiemethoden. Stichting LOOP wil ‘Impact at Origin’. Daarom kopen ze verpakte eindproducten en geen bulkproducten die in Nederland omgepakt worden. 

        Onze Droom: “Een gezondere wereld wat betreft voedsel, handel en welvaart”.  

Oneindigheid

De naam en het logo vertegenwoordigen inderdaad een loop, oftewel oneindigheid. Stichting LOOP koopt producten van boeren, landbouwcoöperaties, fair trade organisaties en kleine ondernemingen in de Filipijnen. Niet alleen worden de boeren in de Filipijnen een eerlijke prijs voor hun producten betaald, maar ook krijgen de kopers in Nederland gezonde en lekkere producten voor een redelijke prijs omdat er geen tussenhandel is, LOOP geen winstoogmerk heeft en wordt gerund door vrijwilligers.

Bekijk en bestel hier de producten van LOOP.

KVK

Stichting LOOP is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer 56424930.

Het Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie “Stichting voor Voet- en Houding Beroepen” (KVK 69009848) gebruikt ook de naam Stichting LOOP, maar is niet als zodanig in de KVK ingeschreven. Er is geen relatie tussen deze 2 stichtingen.

Ook voor u: