Filipijnse bestemmingen zijn dit jaar “hot”, waarbij Siargao internationale lof ontving van het luxe reismagazine Condé Nast Traveler, dat het de achtste van de top 20 beste vakantiebestemmingen voor 2020 noemde.
 
Condé Nast Traveler beschrijft het kleine Filippijns eiland dat waar voor zijn geld geeft en begroette het traanvormige tropische eiland voor “zijn knetterende surfpauzes, inclusief de legendarische Cloud 9 golf.”
 
“Siargao wordt omringd door ongerepte stranden, boomkikker-groene mangrovebossen en uitgestrekte bosjes kokospalmen en het is geen wonder dat het toerisme hier snel groeit”, aldus CNT-schrijvers Lizzie Pook en Tabitha Joyce.
 
“Kleiner dan 1/10e van Bali, voelt het eiland zoals de Indonesische hotspot drie decennia geleden deed: scooters met surfplankrekken brengen mensen over straat, winkels gieten benzine uit glazen Coca Cola-flessen en boeren verkopen rijst – gedroogd op dekzeilen aan de kant van de hoofdweg – op de lokale markt, “voegde ze eraan toe.
 
Siargao werd ook geprezen om de verscheidenheid aan activiteiten die het biedt, naast surfen, ook het eilandhoppen naar de nabijgelegen eilandjes met witte zandringen van Daku, Guyam en Naked Island.
 
“En hier bij Condé Nast Traveller, hebben we altijd één oog op de surfscene (waar boarders massaal komen, volgen vaak eco-ondernemers, onafhankelijke hotels en kleine bedrijven) en we voorspellen dat het komende jaar een deel van de toeristen “steelt” (of ze nu surfen of niet) van Bali, ‘schreef de CNT-redactie.
 
Siargao versloeg o.a. Kyoto, Japan op de 20e plek en Parijs, Frankrijk, dat op de negende plaats stond.
 
In 2018 noemde Condé Nast Traveler het eiland ook als het beste eiland in Azië.

Siargao is een eiland in de Filipijnse provincie Surigao del Norte. Het eiland ligt ten noordoosten van het noordoostelijke puntje van het eiland Mindanao ten zuidoosten van het eiland Dinagat.

Het eiland staat bekend om zijn goede surfmogelijkheden.

Ook voor u: