De Filipijnen zijn overwegend katholiek land en beginnen al in september met de voorbereiding voor de kerst. Wees dus niet verbaasd om rond die tijd al de eerste kerstversieringen aan te treffen in winkelcentra en huizen.

De kerstartikelen zijn ook al in augustus te koop in de winkels, zodat je ook op tijd in september kan beginnen met het versieren van het huis en de boom. Dit versieren gebeurt vaak redelijk overdadig (voor Nederlandse begrippen). Inclusief de arrenslede en sneeuw, in een land waar het niet echt kouder wordt dan circa 20 graden Celsius.

De kerstdagen in december worden ingeluid door de zogenaamde Misas de Aguinaldo. Negen dagen lang, vanaf 16 december, wordt bij het aanbreken van de dag een mis gevierd. In het Filipijns staan deze missen bekend als Simbang Gabi.

Op kerstavond (de belangrijkste avond) wordt traditioneel het kerstfeest gevierd, waarbij na de middernachtmis de familieleden gezamenlijk eten met traditionele gerechten zoals queso de bola en hamon.

Een goede periode voor een vakantie in de Filipijnen. Boek snel uw vlucht en hotel.

Ook voor u: