Ninoy Aquino Dag is een nationale vakantiedag in de Filipijnen die jaarlijks op 21 augustus wordt gehouden, ter herdenking van de moord op voormalig senator Benigno “Ninoy” Aquino, Jr. Hij was de echtgenoot van Corazon Aquino, die later de Filipijnse president zou worden; ze worden behandeld als twee van de helden van democratie in het land. Zijn moord leidde tot de val van Ferdinand Marcos op 25 februari 1986, door de People Power Revolution. In 2004 werd de herdenkingsplechtigheid gehouden en werden evenementen bijgewoond door president Gloria Macapagal-Arroyo en Fidel V. Ramos.

In tegenstelling tot andere datums die zijn gereserveerd voor nationale helden van de Filipijnen (zoals Bonifacio Dag, Rizal Day, Araw ng Kagitingan en National Heroes Day), is de datum geen “reguliere feestdag” (waarbij men dubbel loon ontvangt) maar alleen een “speciale niet -werkvakantie ”(opslagpremie van dertig procent).

Ninoy Aquino Dag 2020 is op 21 augustus 2020.

Ook voor u: